banner

Onsdag d. 1/12-2005: Glædelig december

Så er julemåneden begyndt, og vi er vi klar. Sidste weekend blev der fejret Thanksgiving her i USA, hvilket betød, at Jacob havde fri torsdag til søndag. Rigtig dejligt! Vi fik bl.a. bagt pebernødder, flettet julehjerter og købt juletræ. Juletræet fandt vi i et supermarked. Det var pakket ind i en kasse på ca. 15x15x120 cm. Sådan har vi lige godt aldrig købt et juletræ før! Grenene skulle man folde ud for derefter at gå på afstand af det og se, om det så naturligt ud - sådan stod der i brugsanvisningen, som fulgte med. Rigtig gættet - træet er af plastik, men faktisk ret fint. Og så er det super praktisk, når det skal pyntes, for sidder grenene ikke lige som de skal i forhold til hinanden, kan man bare lige rykke lidt på dem:-) I galleriet kan I se lidt billeder af et julepyntet Tempe.

På lørdag skal vi til julefrokost med 45-50 andre danskere, som bor i Phoenix-området. Vi kender ikke en sjæl, men det skal nok blive sjovt. Det er sammenskudsgilde, og menuen består af rigtig traditionel dansk julemad. Vi skal have fiskefiletter med remoulade med. Så vi har været ved at eksperimentere med hjemmelavet remoulade. Remoulade er jo nok noget af det, der er mest særegent for dansk madkultur og mest mærkeligt for udlændinge. Det er i hvert fald ikke lykkes os at finde et sted, hvor vi kan købe det.

Jeg har sat mig selv på en lille opgave. Jeg vil prøve at tage billeder af USA - eller rettere Arizona. Ind til nu er galleriet vist mest præget af flotte naturbilleder og fotos af Uffe. Jeg vil prøve at få taget nogle billeder af det helt almindelige hverdags USA. Specielt de ting der er lidt sjove og som adskiller det fra hvad vi kender fra Danmark. Mange ting er vi jo allerede blevet vant til, så projektet kræver lige at jeg prøver at se på det med friske øjne igen. Faktisk meget sjovt. Så ind i mellem vil der forhåbentlig være nye billeder i galleriet under titlen "USA". De første er der ganske snart.

Jeg vil slutte af med en lille opdatering ang. vores almene trivsel. Jacob synes arbejdet er lidt tungt for tiden. Tingene vil ikke rigtig virke, og han savner meget den diskussion og sparing, som han er vant til fra Århus. Kulturen på instituttet her ligger op til at man kan spørge og få et svar, men den generelle diskussion og ideudveksling er der ikke tradition for. Det er en af de ting der gør, at han glæder sig til at skulle tilbage til Århus Universitet. Generelt trives han dog fint - også med kollegaer på arbejdet. Han glæder sig meget til at få besøg af sin mor og lillebror om kun ca. 2 uger. Det gør jeg for den sags skyld også. Som før nævnt har jeg det ind imellem lidt svært med at være hjemmegående husmor. Jeg synes dog, at jeg klarer udfordringen ok og de fleste dage er humøret fint. Vi elsker begge at observere Uffe, hans rivende udvikling og altid nye påhit. Nogle af kunsterne for tiden er bl.a. at stikke tungen ud af munden, som en hund (han har en hund af plastik, som han efterligner), brøle som en løve (sådan en plastikting har han også) og pege på hver eneste fugl og flyvemaskine han ser (og det er altså mange!) og sige "der". Ingen tvivl om at Uffe har det godt. Og han er faktisk meget nem at have med at gøre - også når vi er på tur. Bare han ikke skal sidde for længe af gangen i bilen eller klapvognen. Han har krudt i numsen og vil helst selv gå rundt og opdage de steder, vi færdes. Så det må vi lige tage med i planlægningen.

Det var vist alt for nu. Håber I alle nyder julemåneden og kan finde julehumøret frem. Vi er i det store hele forskånet for julegavestress i år. De fleste gaver klarer vi ved at gå sammen med folk, der befinder sig i Danmark, som så klarer indkøbene. Smart, ikke.

Lise