banner

Søndag d. 18/9-2005: Sedona

Hurraaa, i går var vi på vores første tur som rigtige turister OG vores første længere biltur. Det i sig selv var helt fantastisk, og noget vi har glædet os til, siden vi kom. Vi tog til Sedona. En by, der ligger ca. 2 timers kørsel nord for Phoenix i næsten 2000 m. højde. Den geografiske placering betød "kølige" 30 grader og en frisk brise. Skønt!

Nord for Sedona ligger Oak Creek Canyon. Vi kørte gennem den smukke kløft nordfra og endte i Sedona. Det meste af vejen kørte vi nede i selve kløfte. Meget flot. Undervejs stoppede vi flere gange og beundrede udsigten og en enkelt gang ved en naturlig svømmepøl. Regnvand fra bjergene løb ned og samlede sig, så der dannedes et større areal, hvor man kunne dyppe sig. Men pyha, hvor var det koldt! Uffe ville slet ikke i, og heller ingen af os andre kan prale af, at vi kom under. Nogle fortalte, at for tre uger siden var det dejligt varmt. Anderkendelse til dem, der boltrede sig i vandet i går.

Sedona er omgivet af de smukkeste røde klippeformationer. Mange westerns har haft location i disse, så vi følte rigtig, vi var i cowboyderland. Vi kørte nogle småture for at se nærmere på landskabet. Det var virkelig fascinerende. Efter megen bilkørsel

trængte vi til en pause med det. Vi parkederede derfor chrysleren og slentrede en tur i et område af sedona, som skulle se ud som en traditionel mexikansk landsby. Flot var det i hvert fald og med masser af dejlig skygge, små gallerier, kunstforretninger og andet tingeltangel. Efter vi havde spist aftensmad, og Uffe var blevet godt træt, kørte vi tilbage mod Tempe. En rigtig dejlig dag, og det er sikkert ikke sidste gang, vi er i Sedona. Det er i hvert fald et område, der er værd at vise vores kommende gæster. Og så skulle der også være gode hikingmuligheder, som det kunne være spændende at undersøge lidt nærmere.

Uffe var endnu en gang en særdeles ekemplarisk rejsekammerat. Meget godt til at køre i bil, og selv om han kun fik sovet meget lidt i løbet af dagen, var der ingen sure miner. På turen hjem sov han hele vejen.

Billeder fra turen kommer meget snart i galleriet, så hold øje. Håber nogle af billederne viser, hvor flot der var.

Lise