banner

Lørdag d. 31/12-2005: Alene igen - så længe det varer!?

Vi har sidst på dagen i forgårs sendt vores decembergæster hjem. Det har været 2 dejlige uger, med alt fra sightseeing til julehygge (billeder af det hele vil tilgå senere - når jeg har fået sorteret lidt i dem). I den første uge lagde vi ud med den store tur til Grand Canyons og Sedona. Vores gæster var meget imponeret over storheden, men vi kunne godt mærke at vi havde set det før - det er stadigt utroligt smukt, men størrelsen gik ikke helt så langt ind anden gang.. På turen hjem kørte vi gennem Flagstaff til Sedona, hvor vi bl.a. tog ud på en længere gåtur op af kanten af Oak Creek Canyon, en meget dejlig, omend lettere anstrengende tur.

De næste par dage blev brugt i Phoenix området, hvor vi skulle have alt ordnet til julen. Vi manglede lidt gavekøb og indkøb til julemad (man skal lidt rundt for at finde det man skal bruge til en traditionel dansk julemiddag!). For at disse dage ikke skulle blive det rene ingenting, kombinerede vi dette med en tur til downtown Phoenix, hvor vi brugte det meste af en dag på at se Heard Museum og så bare gå rundt i midtbyen, samt en tur til Downtown Tempe, hvor vi skulle have den obligatoriske is ved "Coldstone". Dette er en rigtigt lækker isbar, hvor de blander isen, når vi skal have den - så man kan vælge mellem alskens frugt, nødder, topping og chokoladebare at få blandet i isen.

Juleaftensdag brugte vi i vores lejlighed, hvor vi skulle have tilberedt julemaden i bedste dansk stil - eller så tæt det nu kunne blive med de råvarer vi kunne skaffe. Det blev således til flæskesteg (uden svær!!!), med sovs (den var dog ikke brun, man smagte da derhenad...), brune, hvide og franske kartofler, rødkål samt tranebærsalat. Sidst på eftermiddagen (inden Uffe blev for træt dansede) vi omkring juletræ og sang julesange efterfulgt af gaveuddeling (hvor 90% af gaverne kom fra den samme butik!). Efter at have lagt Uffe i seng gik vi ombord i julemaden.

Efter at have slået mave sluttede vi af med en mindre farce af en risalamande spisning. Ingen af os var egentligt særligt sultne, så da vi alle havde spist den første portion - uden at nogle havde fundet mandelen - var der ingen der kunne spise mere. Det endte med at Jeppe sad og rodede rundt i skålen for at finde den, og vi alle delte mandelgaven - som ingen var ret vild med....

Efter jul legede vi igen turister i et par dage. Vi brugte en halv dag på at se Scotsdale (en lille rigere bydel/butiks-distrikt lige nord for Tempe). Vi tog også på en tur ud af Apache Trail, som er en lille grusvej som snor sig op igennem et bjergområde øst for Phoenix og ender ved Rosewell Dam (den demning der sikre vandforsyningen til Phoenix-området). Dette var en meget smuk tur, som ikke lignede noget vi havde prøvet får. Man kørte på en lille grusvej der ikke tillod hastigheder over 30 km/t, mens man snoede sig ind igennem bjergområdet, som var fyldt med ret stejle kløfter og masser af kaktus.

Efter en dag til Tuscon-området var det efterhånden ved at være tid til at Jeppe og Joan skulle tilbage mod Danmark. Så selvfølgelig skulle der afsluttes med en stor bøf-middag - 2 bøffer var dog rigeligt til alle fire (gav ca. 450g pr mand...)

Nu har vi lige hørt fra Sanne og Peter (Lise's veninde og hendes kæreste), at de vil være her i løbet af i dag, dv.s. i tid til at fejre nytårsaften her i Tempe og så blive en lille uges tid.
Her i næste uge starter jeg på arbejde igen efter en dejlig juleferie, så sætter hverdagen ind igen.

Jacob