banner

Onsdag d. 22/2-2006: 3 dage tilbage!

Ja, så er der simpelthen kun tre dage til, at Jacob stopper med at arbejde på Biodesign Institute på Arizona State University. Tak og farvel bliver det, og så tager vi Crysleren og drøner mod det sydlige Californien - i første omgang San Diego - derefter Los Angeles og Santa Barbara. Vi glæder os vanvittigt. Håber dytten holder til denne sidste prøvelse - men mon ikke det går. Den har da kørt langt før. Kommer den tilbage til Phoenix i god stand, har vi den afsat. En af Jacobs kollegaer vil gerne købe den. I førset omgang havde vi den afsat til en anden af hans arbejdskammersjukker. Til én, som havde fået stjålet sin netop indkøbte bil. Den anden dag ringede politiet så og fortalte, at bilen var fundet i god stand. Æv, for os. Men trylle, trylle - der gik ikke mere end en halv time, før en anden sagde, at han gerne ville købe den - helt uden at have set den. Når vi har kørt i den et halvt år, kan han sikkert også, mente han (han er også udenlandsk "besøgende" på instituttet). Nå, ja - sådan kan man også købe bil!

Når jeg er steder og gør ting nu, er jeg begyndt at tænke: "Mon det er sidste gang, jeg gør det?". Sidste gang i parken, på legepladsen, på biblioteket, i Scottsdale. Sidste gang jeg snakker med dem eller kører her. Jeg bliver ikke ligefrem sentimental af at tænke på det, men alligevel er det lidt spøjst. Selv om det aldrig er kommet til at føles som "hjem" her i Tempe, har vi jo alligevel haft en hverdag, nogle rutiner og yndlingsteder. Kommer givetvis til at savne noget af det, men tror først det vil gå op for mig hvad, når vi er tilbage i Danmark. Tror f.eks, jeg vil komme til at savne at handle i "Food City", som er sådan et mexicansk discount supermarked. Ikke det mest fornemme eller velassorterede supermarked, men personalet er simpelthen så søde. Hilser og snakker altid - og de er helt tossede med Uffe, så han får som regel lige et niv eller to i kinderne. Det bliver sikkert sådan nogle helt basale ting, som vi ikke rigtig tænker over nu, vi kommer til at savne. Og det er da også lidt trist, at skulle sige farvel til alle dem, vi har mødt her. Selv om ingen er blevet nære venner, er nogle af dem blevet rigtig gode bekendte.

Sidste onsdag blev Uffe passet af Deepa og Mourdly (de indere, som har passet ham før), og Jacob og jeg var ude at spise. Vi havde endnu ikke været ude at spise på et steakhouse, og det synes vi ikke kunne passe. USA er vel kendt for sine kæmpe store bøffer. Vi havde en rigtig skøn aften. Den startede med at vi kom frem til restauranten og opdagede, at vi havde glemt vores pas. Det var ikke så godt, for de er ofte ret krakilske med at se id, når man skal købe spiritus,

og passet er det eneste id, vi har, som de vil godkende. Så vi måtte hjem igen og hente det - ingen god bøf uden alkohol! Efter vi havde spist, var vi ude at få et par drink og spille pool. Super hyggeligt. Da vi kom tilbage for at hente Uffe, fortale de, at han først havde sovet kl. 9.45 (sover almindeligvis så snart vi lægger ham kl. 19.30) Han havde grædt hver gang, de ville lægge ham - havde bare synes, det var alt for sjovt at være oppe, mente de. Da vi kom hjem, opdagede vi, at han havde en ordentlig gang bæ i bleen. Ikke så mærkeligt at han ikke kunne sove så! Stakkels lille prut. Hel rød var han.

Ellers kan jeg fortælle, at Jacob har gang i det helt store brugtvareudsalg ovre på univeritetet i disse dage. Alt hvad vi har anskaffet os af "ting-til-hjemmet", mens vi har været her, skal jo smides ud, når vi tager afsted - hvis altså ikke andre vil have det. Det er nu ikke fordi vi har købt så meget, men lidt er der da. Og Jacob har da allerede fået afsat en lampe, en hårtrimmer, en støvuger, et strygejern og måske vores autostol. Så får vi lidt småpenge ind på den måde. Vi havde ellers bestemt, at ville ingen give penge for det kunne, de få det gratis. Det er da bedre end at smide det hele ud. Men 5 dollars her og 10 der, er da velkomne :-)h

Måske bliver dette det sidste dagbogsindlæg inden, vi kommer til Danmark. Vi har nemlig opsagt vores internetforbindelse pr. 1. marts, og er desuden på ferie det meste af tiden, indtil vi rejser til Danmark d. 16. marts. Vi lander i Kastrup d. 17., overnatter hos Jacobs forældre på Fyn, og er i Århus d. 18. Jubiiii. Hvor glæder jeg mig til at komme hjem til vores egen lejlighed.

Lise